tisdag 28 oktober 2008

Hua vilken dag!!

Vår lilla "plutt" Joker blev attackerad av en stor hund idag... han var ute på rastning med "gubben" och blev påhoppad av en hund som var fastbunden vid stallet.

Hunden slet sig och kastade sig formligen över vår hund, han fick in hela Joker´s huvud i käften och bet, så vår krake yla och skrek. Bosse trodde inte hunden skulle överleva, och den andra hundägaren kunde inte gå emellan så hon fick ta en spade och slå på sin hund för att han skulle släppa. 

Hon var förtvivlad och Bosse så skärrad att han bara ville hem med hunden, väl hemma kom ägaren till den andra hunden och ville veta hur det gått. Joker blödde vid ögat och skakade som ett asplöv, så vi ringde djursjukhuset i Läckeby och fick komma in nån timme senare.

Vetrenären sa att vi haft enorm tur, då Joker fått en kraftig blodutgjutelse bakom vänster öga, men det ska förhoppningsvis gå ner med inflammations hämmande medicin och pencillin. Han ligger nu och är ganska slö och vill absolut inte gå ut. Men vi får ta kortare promenader så han får göra sina behov och avvakta några dagar för att se att han blir bättre. 

Alla kostnader som blir står tack och lov den andra ägaren för. Jag har inga agg till henne, hon har gjort vad hon kan och hunden var ordentligt fastbunden men slet sig och det kan ju inte hon rå för. 

Men jag vill inte vara med om nåt sådant en gång till, fy så dåligt jag mått idag. 

Jag vet ju vad vår lille "dammtuss" betyder för Bosse, och naturligtvis för mig med. Det är han som gjort att Bosse fortfarande är i livet efter sina hjärtatacker.  Han har gjort att Bosse kommit ut och fått upp sin kondition. 

Nu ska jag stoppa mig själv och hundkraken i vår säng och försöka sova lite. Känner ig fortfarande hängig och har fått ont i halsen igen.... när ska eländet försvinna? Funderar på att gå till doktorn om det inte ger sig i slutet på veckan så man kanske får en pencillinkur här med.

2 kommentarer:

Milla sa...

Men huvaligen och inte har du ringt och berättat heller..
Måste ta mig till telefonen på engång och höra hur det gått..

Kramis så hörs vi snart..
Lilla syster yster..

cloudberrie sa...

Usch, det lät inte roligt! Hoppas både vovven och du har återhämtat er.

Tack för raden i min blogg!
Jag ser att du är syster med milla, roligt att "lära känna" dig med :) Jag sparar din länk så jag kan kika in till dig igen, om det är okej? Ser att du också ska vara med i swappen, roligt.

Ha en fin dag!
Hälsningar från Eva i Gällivare