onsdag 4 februari 2009

Dagarna går!!

Ja det är lite torka här i bloggandet, men det händer inte mycket som är av intresse och lusten finns inte riktigt.

Jag har varit barnvakt till vårt lilla charmtroll Elias idag, så vi tog en promenad och tittade på hästarna och så somnade han så skönt ivagnen. Han är så go och gla, och har nu börjat släppa taget och staplar fram på lite vingliga ben. Han blir 10 månader den 9:e så han är framåt den lille pojken.

Man blir så glad att vara i hans närhet, och han pratar på fast det är svårt att förstå alla hans "baba" och dess betydelse, men håller man bara med så är han nöjd.

Idag har vi också ställt oss i kö för en hyreslägenhet då vi insett att vår "kära" ordförande i bostadsrättsföreningen vill ha bort oss för att vi har åsikter om vårt boende som inte stämmer överens med hans diktatorsstyrande, och ingen av de andra orkar eller vill bråka med honom, så då ger vi oss. Det finns ju ingen anledning att bo i bostadsrätt när man ändå inte kan påverka, då kan man ju lika gärna hyra än äga. Tack och lov så förlorar vi inga pengar då vi flyttade hit när föreningen låg under rekonstruktion och vi inte betala nån hög insats, det är ju värre för dem som på senare år betalat ganska höga insatser och även lagt ner stora pengar på renoveringar av sina lägenheter, men det får ju de stå för den dan föreningen går bankrutt (vilket jag tror är tidsfråga) innan det händer.  

Känns ganska skönt att vi gemensamt tagit detta beslut jag och "gubben", så nu väntar vi bara på vår tur i lägenhetskön och sköter vår lilla del fram till dess och "skiter" i resten. 

Vi trodde att vi hade flyttat färdigt när vi flyttade hit, men inser nu att så är inte fallet. Allt förändrades när han flyttade hit och  blev ordförande , gemenskapen som fanns försvann och numera stänger alla sin dörr kvickt och nästan smyger runt husknutarna och detta tjafsande med honom gör att det är enklare att flytta än att alltid arbeta i motvind. Och då inget intresse finns bland de övriga medlemmarna så ger vi upp. Visst vår "trevlige" ordförande vinner ju i och för sig då han ju nu kan styra som en diktator och ta egna beslut utan protester. Men att vi mår bra och känner trivsel är ju viktigare än att hålla på och tjafsa med en senil gammal gubbe.

5 kommentarer:

cloudberrie sa...

Ibland har man inte lusten för bloggandet och då får den vila, den ska ju vara lustfylld och inget "tvång". Så ha inget dåligt samvete.

KRAM från Eva

Milla sa...

Hej på sig !!

Jag hörde av Rajje att han strula igen "herr ordförande" hoppas allt löser er och att ni får lägenheten ni vill ha..

Bloggtorka ja det har vi alla lite få och då så skriv när du har tid och lust..
Kan ju faktiskt vara skönt att skiva av sig ibland..

Och tänk vad tiden går, lille Elias staplande framåt redan..
Ja jag ser bara min lille bus hur han snackar som ja vet inte vad nu för tiden..

Kramis på dig syrran..

Fembarnsmamma och student sa...

Hej! Vad tråkigt :( Håller tummarna för att ni får lägenheten!

Camilla K sa...

Hej hej

Skoj att du tittade in på min sida. Hoppas du kan hitta något recept som passar dig. De senaste tacorecepten är helt gudomliga enligt mig!
Förstår att ni har en del strul i er br-förening. Lycka till med sökandet efter ny lägenhet och med flytten så småningom!
//Camilla i Motala

Anne sa...

Tänk att en del människor orkar med sig själva... Att gå runt och tycka sig vara lite förmer än andra, att deras åsikt är den rätta... Orka med sådana.. Nä, håller tummarna för att ni får en lägenhet...

Anne